Evet İlk Önce Oyun İçin Enstantaneler ile başlıyalim hacim.Oyuna yeni başlayan arkadaşlar oyun hakkında aşağıdaki görüntüler hakkında bir nebze bilgi sahibi olabilirler;
Yengeniz olur yanliş olmasin;[8D]
http://img179.imageshack.us/my.php?image=manitasl1.jpgPehh...Hey gibi günler;
http://img442.imageshack.us/my.php?image=ship3ih3.jpgOyunda kimi zaman büyük hazinlerin peşine düşecek,kimi zamanda uçcuz bucanksız keşiflere gircekseniz.İşte benim en son bulduğum hazine yeri ve haritasi;
http://img442.imageshack.us/my.php?image=map1oq5.jpgBu resimleri zamanla ekliyeceğim şimdi önemli olan bilgiler arkadaşlar.İcraata geçelim;
Ne kadar ben burdan büyük bir "YUH" çeksemde Guilddeki arkadaşlarin bazen saçma sapan yerlere kaçan sorulari ve meslekler veya diğer oynanabilirlik ile ilgili sorunlarini Göz önünde bulundurarak Böyle bir rehber hazirlamyı uygun gördüm.Şimdi hemen başlıyalım nedir Voyage Century Oynamak için gerekenler;
1-
Sabır.
2-
Ultima Online Deneyimi3-
Kişisel Bilgisayar(!)
4-
Hazmetme...Ve bunlara ek olarak kişide büyüme kompleksi olmamalı.Hemen oyunda yüksek lvl'li bir skille veya kocaman gemiye kavuşma arzusu olmamalı.Lütfen bu özelliklere sahip olmayan arkadaşlar ne bana ne de Guilddeki arkadaşlara Pm atsınlar.Yada tek başlarına oyunu oynasınlar.Ben Meslekleri ve oyundaki kafalara takılan soru işaretlerini gidereceğim.Bu yukarıdakiler kesinlikle Hakaret değil,Hakikattir.Onuda belirteyim hocam
OYUNUN FULL HARİTASI1- Ya Ne oluyor hocam,napıcaz olay nedir?!
KOMPLEKSİ[/size];
Evet oyuna İlk başladınız....Ne yapıcaz diye bağırmak yerine ilk önce oyuncu olmayı öğrenin,ondan sonra oyuna girin.Öğrendiğiniz zaman oyuna girebilirsiniz[:'(]Oyuna girdiğinizde ilk önce sizi Bir Gemide başlatıyor.Benim tercihim burayı atlamanız ve oyunun içinde olayı çözmeniz. "
Go To Birth Place " diyerek bu sahneden çıktığınızda sizi şehirde başlatıcak.Hemen Önünüzde Dikilmekte olan biladerle konusun.Karşınıza 2 tane seçenek çıkıyor.Üsttekine tıklayın ve burda durun.Burası oyun boyunca size yoldaşlık edecek sizi uzak diyarlara taşıyacak,ve deniz savaşlarinda sizinle birlikte yenilip,sizinle birlikte zafere gidecek "Gemi"nizi seçeceğiniz bölümdür.Karşınıza çıkan Şıklar Şöyle;
-Armed Ship-Mercanth Ship-Adventure ShipBurada istediğiniz seçebilir,İster bir gemi yağmalayıp daha sonra ele geçirdiği malları şehirde yüksek fiyatlara satan bir savaşçi olabilir.İsterseniz şehir şehir dolaşıp kumaş,domates,biber,yağ vb ticareti yapan bir tüccr olabilir veya hayatınızı keşfe adayıp hiç kimsenin gitmediği balta girmemiş ormanlardan tutunda ucu bucağı gözükmeyen çöllere kadar ayak basmış bir Kaşif olabilirsiniz.
Eğer bir savaşçı olmak isterseniz Armed Ship'i Seçmeniz Gerekir.Yok hoca bn sakin takılırım,parama bakarım derseniz Bir Tüccar,veya ben gezerim,toşarım rahmetli barış mançoyuda saygıyla anarım diyorsanız bir Adventurer,kaşif olabilirsiniz.Şimdi Bunlardan birini seçtikten sonra ilk size sahip olmak istediğiniz gemiye göre bazı saf materialler veriyor,bu materyalleri ShipYard Boss'a götürün ve daha sonra "
Rebuild Ship " i seçerek geminizi yapın.Rebuild yaptıktan sonra (eğer ki yapamazsanız oyundan çıkın ve bir daha girmeyin çünkü en başta batırdınız bile) Önünüzde özgür ve sonsuz bir hayat bekliyor sizi.İlk önce şehrinizde bir turlayın Ve ilk işiniz Skill Masterı bulup Skillerinizi açtırmak olsun.Daha sonra sırayla bu Guildleri Şehirde haritanızı Kullanarak Bulun ve üye olun;
-
Adventurer Guild-
Master Alliance Guild-Mercanth Guild-Ares Warrior Alliance GuildŞimdi Bu guildlerle aranız ne kadar iyi olursa o kadar fazla rep alırsınız.Skillerinizden istediğinizi açtıktan sonra,ister Gemiye atalyıp turlayabilir,ister silah skilinizi geliştirebilir isterseniz barda çalışabilir,balık tutabilir,Madende çalışabilir,odun kırabilir,Silah yapabilir,Dükkan açabilir,geminizi geliştirebilir ve 1700 tane skilinize lvl atlatabilirsiniz."Peki Nasıl yapıcam hoca bunları,nedir olay?!" derseniz bende size bir alt paragrafa buyrun derim;
2-"Nasıl yapıcam ben bunu yaw,of çıkmıyor bu nasıl oyun ya.Gidiyorum ben"
KOMPLEKSİBuna kısaca meslekler diyebiliriz ki şu anda yarısını çözmüş bulunmaktayım ve diğer mesleklerle ilgilendikçe onlarıda açıklayacağım ama saçma sapan mesleklerden bir tam çözüm beklemeyin ilk başlyan adam gider hemen balıkçılık yaparsan ben ona ağzımı bırakır "gözümle" gülerim[8D]Şimdi fazla vakit kaybetmeden meslekleri anlatalım sizlere;
1-MiningSkilinizi Skill Master'dan açtıktan sonra Hemen gidip Master Alliance Guildinden Mining Görevlerini alın ve yapmaya olayı kavrmaya başlayın.İlk Görev basit material çıkartmakla ilgili.Peki ne işe yara bu materialler...Her kaynaktan farklı bir hammade çıkıyor taştan İmpure Mineral veya Ore çıkarken Ağaçtan Log,keçi veya geyiklerden yün,deri gibi hammaddeler çıkmakta.Bizim Konumuz şu anda mining.Mining için Emme lakin;bir kazma gerekli.Kazmanızı adıktan sonra üzerinizdeki herşeyi çıkartıp sadece şort ile güneşlenmeye gide gibi Suburs'a gidin.Neden çıplak diye sorarsanız,Bu daha fazla hammadde ve taş almak için üzerinize.Bu kural sadece mining ve Log'cular/Oduncular için geçerli bir kavram(!).İlerleyen lvl'lerde load'ınızı ve maksimum taşıma kapasitenizi arttıran kıyafetler satın alabilirsiniz.Şimdi Mine'a gidin ve kazmaya başlayın.Kazın kazın kazın ve sadece bekleyip,sp'nizi doldurun ara sıra.İşte burada En yukarıda yazdığım 1.Kural
SABIR ortaya çıkmakta.Sabrediceksiniz,bekliyeceksiniz bir belki 1 saat belki 5 saat kazıcaksınız bazen.Ama sabretmeyi bilmelisiniz.Şimdi çıkan mineraller en başta tabii ki impure mineraller bunları isterseniz pig iron'a çevirebilirsiniz.İnteractive'den Smelting skilini Skill barınıza koyduktan sonra tılayın ve sağ köşede olan menüye tıkalyın altta doğru bir menü çıkıcak buradan istediğiniz taşı yapabilirisniz.Yüksek seviyedeki tşları yapmak için tabii ki çok çalışmanız gerekiyor.Mesela 1 tane Pig Iron ypmak için 3 tane Mineral gidiyor.Pig Iron'dan başka Diyeim Pure İron yapmak istiyorsunuz bunun için ik önce Ore Study skilinizn 2 lvl omsı ve Mining LvL'nizin'De 11 lvl olması gerekli bu sistem miningte böyle işlemekte.Kazmanız kırıldığında ise tamiri yok onuda belirteyim yeni tane almak zorundasınız.Ve herşeyden önc mining veya mesleklere girmeden önce sabır'ı öğrenmek zorundasınzı yoksa işiniz çok zor...Çok...
2-BlackSmith